Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

Ingrediente:
800 g morcovi,
20 g unt sau margarina,
sare, piper,
1 portocala (250 g),
1 lingura de miere,
cateva frunzulite de busuioc,
sare,
piper,
4 felii antricot sau muschi de vita (a 150 g fiecare),
3 linguri ulei.

Mod de preparare:

Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc circa 3 minute in untul incins. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se dunstuiasca - cu capac - circa 5 minute, adaugand, eventual, putina apa.

Se stoarce portocala, se toarna zeama impreuna cu mierea peste morcovi si se lasa sa mai fiarba incet - fara capac - aproximativ 5 minute. - Se spala busuiocul, se scutura bine si se taie marunt.

Bucatile de carne spalate si zvantate se presara cu piper, dupa care se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte, in uleiul incins. - Morcovii se amesteca cu busuiocul tocat, se gusta de sare si piper si se servesc impreuna cu carnea prajita. Ca garnitura: taietei sau cartofi.

Postări populare