Cod cu sos de marar si mustar

Ingrediente:
Peste
750 g file de cod
1 cubulet de unt
sare si piper
Sos
25 g unt
3 linguri rase de faina
250 ml supa de peste
1/2 lingurita de otet
2 galbenusuri
1 lingurita cu vârf cu zahar
3 linguri de marar tocat
1 lingurita mustar „whole grain” sau Dijon
câteva feliute de lamâie pentru servit

Mod de preparare:
Se da pestele cu sare si piper, se unge cu untul topit în prealabil si se prajeste la broiler, grill sau în tigaia de teflon 5–10 minute pâna este gata. Se tine la cald.

Într-o craticioara (500 ml–1 l) se topeste untul, se pune faina si se amesteca pe foc un minut pâna dispar cocoloasele. Se da la o parte de pe foc si se încorporeaza supa. Se mai fierbe câteva minute amestecând mereu.

Se da la o parte de pe foc si se încorporeaza mustarul, mararul, otetul si zaharul. Se pune sare daca nu are suficienta.

Se adauga în sos si galbenusurile batute. Se pune din nou pe foc mic si se fierbe înca un minut.


Postări populare