Varza de Bruxelles calita
Ingrediente (6 portii-30’):
700g. varza de Bruxelles, 100g.unt, 1 lamaie verde, sare, piper alb;
Mod de preparare:
1. Se taie fiecare varza in doua, apoi se taie fideluta fiecare jumatate.
2. Intr-o tigaie adanca se topeste untul la foc mare si se adauga varza tocata. Se condimenteaza cu sare si piper alb. Se caleste cca. 5 minute pana capata o culoare maronie. Se adauga 2 linguri de apa, se reduce focul si se continua sotarea inca 4 minute pana cand varza este moale. Se ia de pe foc, se rade lamaia si se adauga impreuna cu sucul de lamaie, amestecand. Se serveste imediat.
700g. varza de Bruxelles, 100g.unt, 1 lamaie verde, sare, piper alb;
Mod de preparare:
1. Se taie fiecare varza in doua, apoi se taie fideluta fiecare jumatate.
2. Intr-o tigaie adanca se topeste untul la foc mare si se adauga varza tocata. Se condimenteaza cu sare si piper alb. Se caleste cca. 5 minute pana capata o culoare maronie. Se adauga 2 linguri de apa, se reduce focul si se continua sotarea inca 4 minute pana cand varza este moale. Se ia de pe foc, se rade lamaia si se adauga impreuna cu sucul de lamaie, amestecand. Se serveste imediat.
via: http://www.gustos.ro/