Inghetata de iaurt cu pepene galben si sos de vin alb
Reteta lacto-vegetariana
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusa
Ingrediente:
400 g iaurt mai gros,
200 g zahar pudra,
2 lamâi,
150 g smântâna,
1 pepene galben,
1 plic zahar vanilat,
1 lingura zahar,
1/2 plic gelatina,
125 ml vin alb.
Mod de preparare:
Bati bine iaurtul cu zaharul pudra si smântâna, adaugi coaja rasa si zeama unei lamâi si dai crema la congelator pentru 2-3 ore. Cureti pepenele galben de sâmburi, tai din el sfere cu clestele special de înghetata si le dai la rece. Înmoi apoi gelatina în 2 linguri de apa rece, iar separat fierbi vinul cu 1 lingura de zahar si vanilia.
Adaugi gelatina dizolvata si coaja rasa a celeilalte lamâi si mai lasi sosul pe foc câteva minute, amestecând mereu. La o portie pui asa: 1 globulet de înghetata (e voie si doua), alaturi o sfera din pepenele galben si torni peste toate sosul de vin alb racit.
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusa
Ingrediente:
400 g iaurt mai gros,
200 g zahar pudra,
2 lamâi,
150 g smântâna,
1 pepene galben,
1 plic zahar vanilat,
1 lingura zahar,
1/2 plic gelatina,
125 ml vin alb.
Mod de preparare:
Bati bine iaurtul cu zaharul pudra si smântâna, adaugi coaja rasa si zeama unei lamâi si dai crema la congelator pentru 2-3 ore. Cureti pepenele galben de sâmburi, tai din el sfere cu clestele special de înghetata si le dai la rece. Înmoi apoi gelatina în 2 linguri de apa rece, iar separat fierbi vinul cu 1 lingura de zahar si vanilia.
Adaugi gelatina dizolvata si coaja rasa a celeilalte lamâi si mai lasi sosul pe foc câteva minute, amestecând mereu. La o portie pui asa: 1 globulet de înghetata (e voie si doua), alaturi o sfera din pepenele galben si torni peste toate sosul de vin alb racit.