SUFLE DE VARZA DE BRUXELLES

Ingrediente (4 portii-40‘):
400g. varza de Bruxelles, 2 rosii potrivit de mari, 1 ceapa,  50ml. ulei, 1 cubulet supa de vita, 200g. branza telemea(vaca sau oaie), nucsoara,  boia iute, sare,  piper;

Mod de preparare:
1. Intr-un vas de Yena, se pune varza de Bruxelles, se acopera cu apa si se adauga sare, piper si nucsoara. Se acopera vasul si se pune pentru 10 minute in cuptorul cu microunde. Se pastreaza o cana cu supa de varza.

2. Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie cubulete. Se toaca ceapa. Intr- o tigaie se prepara sosul: se caleste in ulei ceapa 4 minute, la foc mic, apoi se adauga rosiile si se calesc pana se inmoaie bine. Separat, intr-un castronel, se amesteca 1 cana de apa cu cubuletul de supa si 1 cana supa de pe varza. Se lasa sa dea in clocot 1-2 minute, se adauga varza de Bruxelles si se mai fierbe 5 minute. Se potriveste de sare, piper, boia iute si nucsoara. Se rastoarna totul in vasul de Yena, se rade deasupra branza telemea si se coace la cuptor, la foc mediu, 20 minute si branza capata o tenta maronie.
via: http://www.gustos.ro/

Postări populare