Friptura aromata de vita cu dafin si vin
Ingrediente:
1 kg carne de vita,
1 picior porc,
100 g slanina afumata,
3 linguri ulei,
2 virfuri de cutit piper,
1 foaie de dafin,
1 paharel cu vin,
2 morcovi,
1 radacina de patrunjel,
2-3 cepe,
sare,
sote de legume.
Mod de preparare:
Carnea se spala, se zvinta cu o cirpa, se freaca cu sare si piper si se impaneaza cu slanina. Slanina se taie bucatele lungi si subtiri, se infige in carne un cutit ascutit si subtire si in locul intepat se introduce o suvita de slanina. Se leaga apoi carnea cu o sfoara ca sa capete o forma frumoasa si se frige 20-30 minute intr-o cratita cu ulei incins.
Se scurge uleiul si in locul lui se adauga vinul. Se pune din nou pe foc si se lasa sa fiarba descoperit pina ce carnea a absorbit tot vinul. Se adauga patru cesti de apa, soriciul ramas de la slanina, foaia de dafin, piciorul de porc si se pune din nou la fiert.
Se ia spuma care se formeaza deasupra, se adauga zarzavatul, se acopera din nou si se lasa sa fiarba in cuptor 1 ½-2 ore. Se intoarce friptura de 2-3 ori si se adauga apa, daca sosul a scazut.
Cind este gata, se scoate sfoara si se taie friptura felii subtiri. Se toarna sosul deasupra, se lasa sa se inchege la rece
Se serveste cu un sote de legume.
1 kg carne de vita,
1 picior porc,
100 g slanina afumata,
3 linguri ulei,
2 virfuri de cutit piper,
1 foaie de dafin,
1 paharel cu vin,
2 morcovi,
1 radacina de patrunjel,
2-3 cepe,
sare,
sote de legume.
Mod de preparare:
Carnea se spala, se zvinta cu o cirpa, se freaca cu sare si piper si se impaneaza cu slanina. Slanina se taie bucatele lungi si subtiri, se infige in carne un cutit ascutit si subtire si in locul intepat se introduce o suvita de slanina. Se leaga apoi carnea cu o sfoara ca sa capete o forma frumoasa si se frige 20-30 minute intr-o cratita cu ulei incins.
Se scurge uleiul si in locul lui se adauga vinul. Se pune din nou pe foc si se lasa sa fiarba descoperit pina ce carnea a absorbit tot vinul. Se adauga patru cesti de apa, soriciul ramas de la slanina, foaia de dafin, piciorul de porc si se pune din nou la fiert.
Se ia spuma care se formeaza deasupra, se adauga zarzavatul, se acopera din nou si se lasa sa fiarba in cuptor 1 ½-2 ore. Se intoarce friptura de 2-3 ori si se adauga apa, daca sosul a scazut.
Cind este gata, se scoate sfoara si se taie friptura felii subtiri. Se toarna sosul deasupra, se lasa sa se inchege la rece
Se serveste cu un sote de legume.