VARZA DE BRUXELLES GLAZURATA

Ingrediente (4 portii-30’):
800g.varza de Bruxelles, 150ml. vin rosu sec, 3 linguri miere, 2 linguri sos de soia, 2 linguri amidon;

Mod de preparare:
1. Se taie cozile langa cotor si apoi se cresteaza varza la baza in cruce, cu 2 taieturi de 5 mm. adancime.

2. Se amesteca intr-un bol vinul, mierea si sosul de soia. Se pune amestecul intr-o cratita, se da in clocot, se adauga o cana cu apa si varza de Bruxelles si se fierbe acoperit 15 minute, la foc mic, amestecand mereu. Se ia capacul si se continua fierberea inca 10 minute.

3. Se dizolva amidonul in putina apa si se adauga amestecului de varza, amestecand incontinuu, pana ce sosul se ingroasa, cca. 5 minute. Se serveste imediat.
via: http://www.gustos.ro/

Postări populare