Pui marinat în lapte batut, cu garnitura de rosii înabusite

Pregatire: 1 ora si 15 minute
Rumenire: 25 de minute

Ingrediente:
2 piepturi de pui,
650 ml lapte batut,
8 linguri zeama de lamâie,
400 g rosii,
3 linguri ulei,
sare,
piper,
zahar.

Mod de preparare:

Speli carnea, o dezosezi si o tai felii. Amesteci 400 ml lapte batut cu 3 linguri zeama de lamâie si lasi feliile de carne la marinat în aceasta compozitie pentru o ora.

Între timp, speli rosiile si le tai în jumatati. Dupa ce s-au marinat feliile de carne, le zvânti bine pe servete de hârtie, apoi le presari cu sare si piper si le prajesti în ulei încins.

Separat, înabusi jumatatile de rosii în ulei cu putina apa. Amesteci apoi laptele batut cu zeama de lamâie ramase, pui sare si piper dupa gust si putin zahar. Dupa ce s-au rumenit carnea si rosiile, le scoti pe un platou si le aduci la masa alaturi de garnitura de cartofi natur si sos de lapte cu lamâie.

Postări populare