Salata a la Nisa | SALATE
Ingrediente:
4 cartofi fierti in coaja
4 rosii
200 gr fasole verde (taiata bucati si fiarta)
2 cepe
2 ardei grasi
1 cutie ton
5-6 masline negre mici
1 cutie fileuri de anchois,
3 oua fierte tari
1 catel de usturoi
4 linguri ulei de masline
2 linguri otet de vin alb
1 lingura capere
10 frunze de busuioc proaspat
sare, piper
Pentru sos: uleiul de la cutia de ton si 2-3 linguri otet
Mod de preparare:
Se pune un ou deoparte, pentru sos.
Se freaca bine un castron cu catelul de usturoi, ce ramine se toaca marunt.
Se taie fasolea in doua bucati.
Cartofii fierti si curatati se taie rondele, ceapa, ardeiul gras în rondele.
Se taie rosiile si ouale in sferturi.
In castron se pune un strat de cartofi, deasupra un strat de fasole verde, apoi rosiile, ceapa, ardeiul gras si se presara restul de usturoi.
Se termina cu fileurile de anchois, tonul taiat bucatele, maslinele si feliile de ou.
Se sareaza, se pipereaza.
Se face un sos din ulei amestecat cu otet si galbenusul celui de-al treilea ou.
Se toarna peste salata si se presara cu busuiocul tocat si cu capere.
Cartofii se pot înlocui cu orez fiert.
Sugestii de prezentare: