Varza calita

Cum sa fie vara si sa nu facem o varza calita aromata cu marar proaspat? Aceasta reteta este atat de dietetica incat poate fi considerata de regim, dar la cat e de buna, n-ai crede ca are asa putine calorii.

Reteta este una foarte simpla, se poate face si cu alte feluri de carne, sau cu afumatura. Dar parca pe caldura asta merge ceva mai light.

Ingrediente:
1 varza mare cruda sau murata
120 ml ulei (un pahar mic)
1 lingura bulion sau 3-4 rosii
o ceapa
1 morcov
1 ardei iute
sare
piper boabe
foi de dafin
1 crenguta cimbru,
o legatura de marar,
sare.

Mod de preparare:
Varza se taie fideluta, rosiile se feliaza, ardeiul se face cubulete, ceapa se toaca si morcovul se da prin razatoare.
Ceapa se caleste in ulei impreuna cu morcovul si ardeiul, pana se formeaza o pasta de legume.
Se adauga apoi varza, treptat.
Dupa ce aceasta se inmoaie, se pun rosiile si mararul si se condimenteaza dupa gust cu sare, boabe de piper si foi de dafin.
Varza calita se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

***

Varza calita

Ingrediente pentru 10 portii:
2,500 kg varza capatini,
150 g untura,
piper.

Preparare:
varza se curata de cotoare, frunza cu frunza, se taie fisii subtiri si se pune la inabusit in untura infierbintata. Se amesteca si se adauga piperul boabe.

Cind s-a inabusit, se asaza intr-o tava si se introduce la cuptor cca 40 minute, amestecind din timp in timp. Se serveste ca garnitura la diferite preparate, dupa preferinta.

Postări populare