Rondele de mar in aluat | Retete de Post

Ingrediente:
aluat de clatite mai gros (pentru post faceti aluatul din apa minerala, un praf de sare, faina)
mere
scortisoara
zahar pudra
2-3 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare:
Merele se curata de coaja, se scobesc de seminte si se taie rondele cam de 1cm-1,5cm.

Aluatul de clatite se face mai vascos sa se poata prinde de rondelele de mere.In aluat se pune scortisoara si 2-3 pliculete de zahar vanilat.Intotdeauna cand faceti aluatul de clatite puneti in castron mai intai faina,sarea,oul si apoi apa minerala,laptele -depinde daca faceti un aluat de post sau nu,asa nu se vor forma cocoloase si aluatul de clatite se lasa 15min-20 min la frigider.
Astfel se fac mult mai bine .

Se introduc rondelele de mar in aluat,apoi se introduc imediat in uleiul incins si se prajesc pe ambele parti.Dupa prajire se dau prin zahar pudra.

Este un desert racoros,fin si dietetic.Pentru cei care sufera de diabet este un desert bun ,dar nu se foloseste zahar.
Se mai poate servi alaturi de inghetate sau de alte creme.

Postări populare