Supa de perisoare cu tarhon
franzela (1/2 felie),
orez (1/2 lingurita),
patrunjel verde (1/2 lingurita),
patrunjel verde (1/2 lingurita),
tarhon, galbenus (1/2),
zeama de lamaie (1 lingurita),
sare,
morcov (1/2),
cartofi (1).
Mod de preparare :
Carnea fara grasime se da prin masina de tocat, de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca cu orezul curatat, spalat si cu patrunjelul verde tocat.
Mod de preparare :
Carnea fara grasime se da prin masina de tocat, de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca cu orezul curatat, spalat si cu patrunjelul verde tocat.
Din acesta compozitie se formeaza perisoare mici, care se fierb in apa clocotita, pina se inmoaie bine carnea:
zarzavatul se curata, se da pe razatoare si se pune la fiert. In timpul
fierberii se adauga si cartoful curatat si taiat cuburi. Se fierb impreuna apoi se strecoara si in zeama obtinuta se pun perisoarele, impreuna cu tarhonul verde tocat. Se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia de pe foc si se drege cu galbenusul frecat cu putina sare si amestecat cu zeama de lamiie.
zarzavatul se curata, se da pe razatoare si se pune la fiert. In timpul
fierberii se adauga si cartoful curatat si taiat cuburi. Se fierb impreuna apoi se strecoara si in zeama obtinuta se pun perisoarele, impreuna cu tarhonul verde tocat. Se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia de pe foc si se drege cu galbenusul frecat cu putina sare si amestecat cu zeama de lamiie.