Vitel cu sos Brie
Vitel cu sos Brie e o retetă care, efectiv, se face în mai putin de 10 minute. Numai uitati cât e de simplă (iar gustul e spectaculos) :
Ingrediente (pentru o porție) :
* 250 gr carne de vițel (antricot de mânzat; dacă nu găsiți, puteți folosi vrăbioare de mânzat, adică partea dintre coaste și coadă)
* 100 gr smântână dulce
* 125 gr brânză Brie
* sare, piper
Să stabilim de la bun început: în ciuda faptului că foloseste o brânză de soi, reteta asta e foarte ieftină. Mai exact, brânza Brie costă în jur de 6 lei. In total, ingredientele costa cam 15 lei.
Mai întâi, am masat usor, cu degetele, vrăbioarele de vitel (că n-am găsit antricot).
Apoi am desfăcut brânza Brie :
Ingrediente (pentru o porție) :
* 250 gr carne de vițel (antricot de mânzat; dacă nu găsiți, puteți folosi vrăbioare de mânzat, adică partea dintre coaste și coadă)
* 100 gr smântână dulce
* 125 gr brânză Brie
* sare, piper
Să stabilim de la bun început: în ciuda faptului că foloseste o brânză de soi, reteta asta e foarte ieftină. Mai exact, brânza Brie costă în jur de 6 lei. In total, ingredientele costa cam 15 lei.
Mai întâi, am masat usor, cu degetele, vrăbioarele de vitel (că n-am găsit antricot).
Apoi am desfăcut brânza Brie :
Într-o tigaie antiaderentă, la foc moderat, am pus smântâna dulce.În ea am adăugat brânza, în bucătele mai mici si am amestecat într-una până s-au topit bucătile de brânză.
Între timp, am pus în tigaia grill, unsă cu un strop de ulei, bucătile de carne. Le-am lăsat câte 3 minute pe o parte, până au prins culoare până spre mijlocul bucătii. Nu am vrut sa le usuc. Dacă vă plac mai făcute, le lăs
ati mai mult. Apoi le-am întors.
ati mai mult. Apoi le-am întors.
Când au fost gata, le-am dat cu sare si piper si am pus sosul peste ele.
Asta e tot. Se poate mai simplu ? Poftă bună :)
via: http://www.ebucataria.ro/