Gulas de pui

O reteta de gulas ardelenesc, plina de savoare. Se serveste fierbinte cu garnitura de galuste de cartofi.

Ingrediente gulas de pui:

2 pui mijlocii
100 g untura(unt)
150 g smantana
25O ml supa de pasare
2 linguri faina
1 lingurita rasa chimen
sare
piper.
Pentru galuste:
5-6 cartofi potriviti
2 oua
100 g faina
50 g unt
sare
piper
1 lingura pesmet.

Modul de preparare a retetei:
Puii curatati si spalati se taie in patru, se presara cu sare si se prajesc in untura incinsa. Cand sunt frumos rumeniti se scot bucatile si se asaza intr-o cratita potrivita.
In restul de untura se caleste faina si chimenul. Cand s-a ingalbenit usor faina, se stinge cu supa si smantana si se fierbe pe foc domol 20-25 minute, dupa care sosul se strecoara peste bucatile de pasare.
Se potriveste de sare si piper si se fierbe 20-25 minute.
Prepararea galustelor. Cartofii fierti in coaja, se curata si se sfarama cu furculita sau se trec prin masina de tocat carne. Se adauga ouale, o bucatica de unt, faina si se amesteca bine cu mana, potrivind si de sare si piper.
Din aceasta compozitie, se iau cu mana inmuiata in faina, bucati si se fac galuste de grosimea degetului, lungi de 4-5 cm. Cand sunt toate gata, se pun la fiert intr-o cratita cu apa clocotita cu sare.
Cand apa da in clocot se intorc galustele si se lasa la foc mic inca cca 15 minute fara sa fiarba. Se scurg apoi de apa, se pun pe o farfurie si se stropesc cu unt topit; dupa gust se pot da la cuptor pentru cateva minute.
Se servesc fierbinti la gulas.

Postări populare