Ciorba de burta

Durata:
6 h

Ingrediente:
2 kg. burta din comert (deja spalata si curatata ), 
1 buc. ceapa,
2 buc. morcovi,
4 oua,
300 gr. smintina, otet, o capatina usturoi

Mod de preparare:
Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, morcovii curatati
si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare.
Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua
si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul
ca la mujdei. 
Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si
1 cm latime. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze “zdrente” ). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.

Postări populare