Penne cu TON
Ingrediente (pentru 2 porții) :
* 300 gr paste (eu am folosit penne rigate)
* 250 gr ton (din conservă, vă recomand să folosiți Rio)
* 500 ml pastă de roșii
* 5 căței de usturoi
* 2 lingurițe de oregano uscat
* 2 linguri de ulei de măsline rafinat (deci nu extravirgin)
* 2 linguri de parmezan ras (eu am folosit grana padano)
* sare, piper
Mai întâi, am pus într-o oală cam 700 ml de apă la fiert, cu putină sare. Când a dat în clocot, am pus pastele si le-am lăsat să fiarbă 10 minute. Pe pachet scria 11 minute, dar mie îmi plac un pic mai tari, "al dente", așa că le-am lăsat mai putin.
În cele 11 minute, am tăiat căteii de usturoi feliuțe. Puteti pune mai multi sau mai putini, în functie de cât de mult vă place usturoiul.
Apoi i-am pus la călit în două linguri de ulei de măsline.
N-am stat să se rumenească. După ce usturoiul s-a înmuiat, am pus tonul (am scurs zeama, am pus doar carnea peștelui)
Am amestecat bine apoi am pus pasta de rosii si oregano. Trebuie musai pusă o pastă groasă si nu suc de rosii, care-i prea apos.
Am lăsat la fiert 8 minute (cam atât mai aveau pastele de fiert)
Când pastele s-au făcut, le-am scurs, dar nu le-am spălat (pastele fierte nu se spală).
Am pus peste ele sosul, am amestecat bine de tot cu o lingură de lemn, apoi am pus paste în farfurie, iar peste ele am pus o lingură bună de grana padana rasă.
Pofta buna ! :-)
* 300 gr paste (eu am folosit penne rigate)
* 250 gr ton (din conservă, vă recomand să folosiți Rio)
* 500 ml pastă de roșii
* 5 căței de usturoi
* 2 lingurițe de oregano uscat
* 2 linguri de ulei de măsline rafinat (deci nu extravirgin)
* 2 linguri de parmezan ras (eu am folosit grana padano)
* sare, piper
Mai întâi, am pus într-o oală cam 700 ml de apă la fiert, cu putină sare. Când a dat în clocot, am pus pastele si le-am lăsat să fiarbă 10 minute. Pe pachet scria 11 minute, dar mie îmi plac un pic mai tari, "al dente", așa că le-am lăsat mai putin.
În cele 11 minute, am tăiat căteii de usturoi feliuțe. Puteti pune mai multi sau mai putini, în functie de cât de mult vă place usturoiul.
Apoi i-am pus la călit în două linguri de ulei de măsline.
N-am stat să se rumenească. După ce usturoiul s-a înmuiat, am pus tonul (am scurs zeama, am pus doar carnea peștelui)
Am amestecat bine apoi am pus pasta de rosii si oregano. Trebuie musai pusă o pastă groasă si nu suc de rosii, care-i prea apos.
Am lăsat la fiert 8 minute (cam atât mai aveau pastele de fiert)
Când pastele s-au făcut, le-am scurs, dar nu le-am spălat (pastele fierte nu se spală).
Am pus peste ele sosul, am amestecat bine de tot cu o lingură de lemn, apoi am pus paste în farfurie, iar peste ele am pus o lingură bună de grana padana rasă.
Pofta buna ! :-)
via : http://www.ebucataria.ro/