Somon la tigaie
Simplu si rapid! Dupa aceasta metoda puteti prepara si alt tip de peste file la tigaie, adaptand doar timpul de prajire in functie de grosimea fileurilor. Pielea somonului iese foarte crocanta.
Ingrediente :
1 bucata file somon cu piele
piper cu lamaie (sau piper macinat)
sare de mare
Preparare :
1. Se cresteaza fileul pe partea cu pielea. Se usca foarte bine cu servetele de hartie.
2. Se sareaza si pipereaza pe ambele parti, inclusiv in crestaturi.
3. Se incing bine 3 linguri ulei intr-o tigaie.
4. Se pune fileul in tigaie cu pielea in jos. Se prajeste in jur de 5 minute (pana vedeti pe margine ca 2/3 din file si-a schimbat culoarea).
5. Se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste 3 minute.
6. Se intoarce iar cu pielea in jos si se ia tigaia de pe foc.
7. Se serveste in urmatoarele minute stropit cu lamaie din belsug.
Ingrediente :
1 bucata file somon cu piele
piper cu lamaie (sau piper macinat)
sare de mare
Preparare :
1. Se cresteaza fileul pe partea cu pielea. Se usca foarte bine cu servetele de hartie.
2. Se sareaza si pipereaza pe ambele parti, inclusiv in crestaturi.
3. Se incing bine 3 linguri ulei intr-o tigaie.
4. Se pune fileul in tigaie cu pielea in jos. Se prajeste in jur de 5 minute (pana vedeti pe margine ca 2/3 din file si-a schimbat culoarea).
5. Se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste 3 minute.
6. Se intoarce iar cu pielea in jos si se ia tigaia de pe foc.
7. Se serveste in urmatoarele minute stropit cu lamaie din belsug.
Acest filmulet al lui Gordon Ramsay este mai mult decat detaliat in explicatii: