Chipsuri de cartofi dulci

Este o retetă simplă si gustoasă. Folosește un condiment specific bucătăriei jamaicane: ienibaharul. Acesta are o aromă complexă, ca o combinatie de scortisoară cu nucsoară si cuisoare, cu accente piperate.

Bucătărie: jamaicană
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii

Ingrediente :
    * 2 cartofi dulci, circa 400 g în total
    * ulei, pentru prăjit
    * 1 lingurită de ienibahar, măcinat
    * 1 lingurită de sare
    * 2 ardei iuti, uscati

Se pisează într-o piuă ardeii iuti, apoi se amestecă cu sare si ienibahar.
Se curăță cartofii și se spală. Se pun în apă rece, cu cuburi de gheată, și se răcesc circa 30 de minute, se scurg si se sterg prin tamponare cu prosoape de hârtie. Se taie în jumătate, pe lungime. Se feliază apoi cât se poate de subtire.

Se încinge uleiul într-o tigaie mare și adâncă. Se prăjesc feliuțele de cartofi în transe, 1-2 minute, până ce sunt crocanți. Se scot cu o spumieră si se scurg pe prosoape de hârtie. Se lasă să se răcească.

Se presară cu mixtură de condimente si se servesc.

via: http://www.ebucataria.ro/

Postări populare