Gulas de cartofi cu carnati
Versiune neordotoxa (chiar si nereformata) a gulasului, varianta cu cârnati este cea mai rapida si mai simpla dintre toate. Gustul cârnatilor afumati da nota finala a acestei mancari, ieftina si buna.
Portii: 4
Timp de prepare: 50 de minute
Ingrediente:
1 kg de cartofi
350 grame de cârnati afumati (ideal, sa contina boia)
1 ceapa mare
1 ardei gras mare (rosu)
4 catei de usturoi
1 foaie de dafin
1 lingura zdravana de boia de ardei dulce
1 lingurita de boia de ardei iute (optional)
1 lingurita de chimen macinat
3 linguri de ulei
3 rosii
sare si piper
Preparare:
Curatati cartofii si taiati-i cuburi.
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-i.
Taiati cârnatii în rondele groase.
Decojiti rosiile si tocatile-le.
Încingeti uleiul într-o cratita sau tigaie adanca.
Adaugati cârnatii, ceapa, usturoiul si sotati 1-2 minute. Adaugati chimenul, boiaua dulce si iute (daca doriti) si rumeniti 1 minut.
Adaugati cartofii si ardeiul. Mai sotati 2 minute.
Adaugati rosiile si foaia de dafin. Adaugati apa aproape cât sa acopere continutul cratitei.
Fierbeti la foc mic aproximativ 40 de minute pâna când cartofii sunt patrunsi.
Asezonati cu sare si piper.
Optional, puteti adauga 1-2 linguri de smantana.
Gulasul cu cârnati se serveste fierbinte cu pâine proaspata si ardei iute.
Portii: 4
Timp de prepare: 50 de minute
Ingrediente:
1 kg de cartofi
350 grame de cârnati afumati (ideal, sa contina boia)
1 ceapa mare
1 ardei gras mare (rosu)
4 catei de usturoi
1 foaie de dafin
1 lingura zdravana de boia de ardei dulce
1 lingurita de boia de ardei iute (optional)
1 lingurita de chimen macinat
3 linguri de ulei
3 rosii
sare si piper
Preparare:
Curatati cartofii si taiati-i cuburi.
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-i.
Taiati cârnatii în rondele groase.
Decojiti rosiile si tocatile-le.
Încingeti uleiul într-o cratita sau tigaie adanca.
Adaugati cârnatii, ceapa, usturoiul si sotati 1-2 minute. Adaugati chimenul, boiaua dulce si iute (daca doriti) si rumeniti 1 minut.
Adaugati cartofii si ardeiul. Mai sotati 2 minute.
Adaugati rosiile si foaia de dafin. Adaugati apa aproape cât sa acopere continutul cratitei.
Fierbeti la foc mic aproximativ 40 de minute pâna când cartofii sunt patrunsi.
Asezonati cu sare si piper.
Optional, puteti adauga 1-2 linguri de smantana.
Gulasul cu cârnati se serveste fierbinte cu pâine proaspata si ardei iute.