Salata de cartofi cu oua | SALATE
Ingrediente:
500 g de cartofi
2-3 linguri de ulei
o jumatate de lamaie sau 1-2 linguri de otet
2 cepe
3-4 oua
1-2 lingurite de mustar
verdeata dupa plac
sare.
2-3 linguri de ulei
o jumatate de lamaie sau 1-2 linguri de otet
2 cepe
3-4 oua
1-2 lingurite de mustar
verdeata dupa plac
sare.
Mod de preparare:
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa sarata care a dat in clocot. Cand sunt gata, se curata imediat de coaja, se taie rondele subtiri si se stropesc cu ulei, care, imbibandu-se imediat, le da un gust mai placut.
Se taie apoi ceapa felii foarte subtiri si se presara cu sare ca sa se inmoaie.
Ouale se fierb tari, se curata de coaja si se taie de-a latul in rondele cu dispozitivul special de taiat oua.
Un ou se pastreaza intreg, pentru ornament. Separat, se subtiaza mustarul cu zeama de lamaie sau otet.
Cand totul este gata, se pune ceapa peste cartofi, se scot galbenusurile din rondelele de ou, avand grija ca albusurile sa nu se rupa, se toarna sosul de mustar peste aceste galbenusuri si se amesteca bine cu compozitia din salatiera, respectiv cu cartofii si cu ceapa.
Cand totul este gata, se pune ceapa peste cartofi, se scot galbenusurile din rondelele de ou, avand grija ca albusurile sa nu se rupa, se toarna sosul de mustar peste aceste galbenusuri si se amesteca bine cu compozitia din salatiera, respectiv cu cartofii si cu ceapa.
Se asaza salata in forma de movila. Oul intreg si rondelele de albus ramase se folosesc astfel: rondelele se insira unele langa altele pe marginea castronului, ca un fel de cununa, iar oul intreg se taie in patru, dar nu pana la capat, ci ca sa formeze un fel de floare, care se infige in varful salatei. Verdeata se presara dupa plac, pe deasupra.