Budinca de cartofi | Budinca de cartofi cu smantana
Budinca de cartofi :
700 gr de cartofi
100 gr de unt
1 lingura cu varf de pesmet
4 oua
300 gr branza de vaci
100 ml smantana
4 linguri de zahar pudra
Preparare :
Se coc cartofii in coaja intr-o tava la cuptor. Cand se inmoaie, se scot, se lasa cateva minute sa se raceasca si se curata de coaja. Cartofii se toaca apoi cu masina de tocat carne sau se paseaza ca pe cartofii pentru piure.
Separat se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma. Se freaca untul cu branza de vaci, galbenusurile, smantana, sare si piper. Se amesteca cu cartofii si incet se incorporeaza si albusurile de ou.
Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu pesmet si se adauga cartofii pregatiti mai devreme. Se baga budinca la cuptor si se lasa la foc mic pana cand se rumeneste usor.
Se serveste calda, cu zahar pudra presarat pe deasupra.
***
Budinca de cartofi cu smantana :
Ingrediente :
500 gr de cartofi
5 oua
1 lingura cu varf de pesmet
100 gr de telemea
50 gr de unt
unt pentru uns tava
150 gr cascaval
150 gr smantana
sare
piper
Preparare :
Se fierb cartofii in coaja intr-o ctatita cu apa. Cand se inmoaie, se scot, se lasa cateva minute sa se raceasca si se curata de coaja. Cartofii se toaca apoi cu masina de tocat carne sau se paseaza ca pe cartofii pentru piure.
Separat se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu sare, piper, telemeaua rasa, cascavalul ras, untul si cartofii pasati. Se incorporeaza apoi amestecand usor albusurile spuma.
Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu pesmet si se pune uniform compozitia de cartofi. Se baga tava in cuptorul incins in prealabil. Se lasa la foc mijlociu pana cand se rumeneste deasupra.
Se serveste calda, cu smantana turnata deasupra.
Pofta buna ! :-)