Cartofi taranesti
Cartofi taranesti I :
Ingrediente:1 kg cartofi
1 ceapa mare
piper
boia dulce
sare
9 linguri ulei
Mod de preparare:
Puneti cartofii la fiert fara a indeparta coaja iar dupa ce sunt fierti curatati-i de coaja si lasati-i sa se raceasca.
Taiati-i cubulete si apoi puneti ceapa la prajit intr-o cratita.
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugati piper si doua lingurite de boia dulce si sare dupa gust.
Amestecati bine si puneti cartofii taiati cubulete si intoarceti-i incet pentru a se praji integral.
La cartofi adaugati sare dupa gust si ornati-i cu patrunjel verde tocat fin.
Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: mica
***
Cartofi taranesti II :
Ingrediente:
800 gr de cartofi
3 cepe
sare
piper
1 lingurita de boia de ardei dulce
ulei
Preparare:
Cartofii se fierb in coaja, apoi se scot din apa, se curata de coaja si se taie cuburi. Intr-o tigaie cu ulei se caleste ceapa tocata marunt, iar cand se inmoaie un pic se adauga cartofii, sare, piper si boiaua de ardei. Se lasa pe foc pana cand cartofii devin aurii.
Se servesc calzi, ca fel principal sau ca garnitura pentru diferite fripturi.