Macaroane cu ton
Un preparat care se face foarte repede. In plus este o mancare si ieftina si gustoasa.
Ingrediente :
500 grame macaroane,
400 grame ton in ulei (doua conserve),
o lingura de bulion,
o ceapa,
sare si piper,
2 catei de usturoi,
100 ml vin alb,
firmituri de paine (circa doua linguri cu varf).
Preparare:
1. Fierbe macaroanele, scurge-le si spala-le sub un jet de apa rece;
2. Rastoarna tonul printr-o sita si lasa uleiul sa se scurga bine. Pune tonul intr-un bol, pastreaza uleiul din conserva.
3. Taie ceapa marunt si caleste-o in uleiul din conserva de ton. Adauga usturoiul taiat fin, apoi bulionul si tonul bucati. (Poti folosi si ton maruntit si ton bucati, sau il poti marunti pe cel bucati, dupa cum iti place). Adauga vinul si lasa totul pe foc maxim zece minute.
4. Amesteca compozitia de peste cu macaroanele bine scurse. Rastoarna totul intr-un vas termorezistent, uns cu ulei, presara pe deasupra firmiturile de paine (sau rade putin cascaval) si da totul la cuptor 15 minute.
Ingrediente :
500 grame macaroane,
400 grame ton in ulei (doua conserve),
o lingura de bulion,
o ceapa,
sare si piper,
2 catei de usturoi,
100 ml vin alb,
firmituri de paine (circa doua linguri cu varf).
Preparare:
1. Fierbe macaroanele, scurge-le si spala-le sub un jet de apa rece;
2. Rastoarna tonul printr-o sita si lasa uleiul sa se scurga bine. Pune tonul intr-un bol, pastreaza uleiul din conserva.
3. Taie ceapa marunt si caleste-o in uleiul din conserva de ton. Adauga usturoiul taiat fin, apoi bulionul si tonul bucati. (Poti folosi si ton maruntit si ton bucati, sau il poti marunti pe cel bucati, dupa cum iti place). Adauga vinul si lasa totul pe foc maxim zece minute.
4. Amesteca compozitia de peste cu macaroanele bine scurse. Rastoarna totul intr-un vas termorezistent, uns cu ulei, presara pe deasupra firmiturile de paine (sau rade putin cascaval) si da totul la cuptor 15 minute.