Vinete pané
Ingrediente:
3-4 vinete mici
2 ouă
1 cană de făină
sare
piper
ulei pentru prăjit
Preparare:
Spălaţi bine vinetele şi curăţaţi-le dacă consideraţi de cuviinţă.
Îndepărtaţi capetele vinetelor.
Tăiaţi vinetele în felii – pe lungime sau secţiune – de 5-6 milimetri grosime.
Săraţi vinetele, puneţi-le într-o strecurătoare şi lăsaţi-le la scurs pentru 30 de minute.
Bateţi ouăle cu sare, piper şi 5-6 linguri de apă foarte rece.
Treceţi vinetele scurse prin făină şi ulterior prin ou.
Prăjiţi vinetele în ulei încins (190 de grade).
Scoateţi vinetele pe un şervet de hârtie absorbantă.
Vinetele pané se servesc ca atare, cu diverse sosuri pe bază de iaurt şi usturoi (tzatziki) sau maioneza (în special aioli).
3-4 vinete mici
2 ouă
1 cană de făină
sare
piper
ulei pentru prăjit
Preparare:
Spălaţi bine vinetele şi curăţaţi-le dacă consideraţi de cuviinţă.
Îndepărtaţi capetele vinetelor.
Tăiaţi vinetele în felii – pe lungime sau secţiune – de 5-6 milimetri grosime.
Săraţi vinetele, puneţi-le într-o strecurătoare şi lăsaţi-le la scurs pentru 30 de minute.
Bateţi ouăle cu sare, piper şi 5-6 linguri de apă foarte rece.
Treceţi vinetele scurse prin făină şi ulterior prin ou.
Prăjiţi vinetele în ulei încins (190 de grade).
Scoateţi vinetele pe un şervet de hârtie absorbantă.
Vinetele pané se servesc ca atare, cu diverse sosuri pe bază de iaurt şi usturoi (tzatziki) sau maioneza (în special aioli).
photo credits via http://www.cevabun.ro/