Mamaliga
Nu stii inca sa prepari mamaliga? Nu-i nimic, te ajutam noi!
Ingrediente :
400 g malai
sare
apa
Mod de preparare :
Intr-un vas cu 1.25 l apa si sare se presara putin malai; cand apa clocoteste, se adauga tot malaiul odata si se lasa sa fiarba la foc potrivit 30-40 de minute, amestecand continuu pentru a preveni aparitia cocoloaselor. Se aduna de pe margine catre centru, cu ajutorul unei linguri de lemn inmuiata in apa fiarta si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic pana ce mamaliga se dezlipeste de pe peretii vasului. Apoi, se rastoarna pe un fund de lemn. Pofta buna!
Sursa: "Bucatarie romaneasca" de I.Negrea si F. Busca, Ed. Tehnica, Bucuresti, 1985
Ingrediente :
400 g malai
sare
apa
Mod de preparare :
Intr-un vas cu 1.25 l apa si sare se presara putin malai; cand apa clocoteste, se adauga tot malaiul odata si se lasa sa fiarba la foc potrivit 30-40 de minute, amestecand continuu pentru a preveni aparitia cocoloaselor. Se aduna de pe margine catre centru, cu ajutorul unei linguri de lemn inmuiata in apa fiarta si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic pana ce mamaliga se dezlipeste de pe peretii vasului. Apoi, se rastoarna pe un fund de lemn. Pofta buna!
Sursa: "Bucatarie romaneasca" de I.Negrea si F. Busca, Ed. Tehnica, Bucuresti, 1985