Tocanita de cartofi
Ingrediente:
1 kg de cartofi
4-5 rosii
3-4 catei de usturoi
1 frunza de dafin
1 ceapa
sare
piper
ulei
100 ml smantana
1 legatura de patrunjel
1 legatura de marar
Preparare:
Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o cratita la calit la foc mic. Cand s-a inmuiat, se pun rosiile taiate cubulete si se lasa sa fiarba 2-3 minute. Atunci se adauga o cana cu apa si cartofii curatati si taiati cuburi. Se potriveste de sare si piper si se pune si frunza de dafin rupta bucati.
Se lasa sa fiarba la foc moderat pana cand s-au inmuiat cartofii. Se opreste focul si se adauga usturoiul pisat si smantana. Se amesteca, apoi se baga cratita in cuptorul incins inca 10 minute.
Tocanita de cartofi se serveste calda sau rece, cu verdeata tocata deasupra.
1 kg de cartofi
4-5 rosii
3-4 catei de usturoi
1 frunza de dafin
1 ceapa
sare
piper
ulei
100 ml smantana
1 legatura de patrunjel
1 legatura de marar
Preparare:
Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o cratita la calit la foc mic. Cand s-a inmuiat, se pun rosiile taiate cubulete si se lasa sa fiarba 2-3 minute. Atunci se adauga o cana cu apa si cartofii curatati si taiati cuburi. Se potriveste de sare si piper si se pune si frunza de dafin rupta bucati.
Se lasa sa fiarba la foc moderat pana cand s-au inmuiat cartofii. Se opreste focul si se adauga usturoiul pisat si smantana. Se amesteca, apoi se baga cratita in cuptorul incins inca 10 minute.
Tocanita de cartofi se serveste calda sau rece, cu verdeata tocata deasupra.